Thursday, December 16, 2010

nostalgia ...

Arini tgah2 ngajar adik sepupu ak math moden, teringat la plak time skolah dolu2...
Teringat kat cikgu shubki...
Cikgu ni ngajar klas ak physics mula2 dulu... mase tu form 4...
Sblom ni cikgu Azmi yg ajar kami physics...
Mase first2 cikgu ni ajr ktorg
Ya Allah...
Mmg tension sbab x phm langsung..
Dahla projection suara slow abih..
Ak yg dok kat brisan dpan klas pown dgr x dgr jewr..
Plak tu dia ajar ngadap white board..
Mmg langsung la...
Hahaha..
Lpas dpd tu ktorg pown satu klas termasuk klas sc 2, pown protes la...
Last2..

Kitorg dpt blik ckgu Azmi... hahahaha..
KEJI tak ktorg...
Mmg mase tu bersyukur abih...
Naik form 5...
Ktorg punya ckgu add math pindah..
Sudah..
kitorg sume dah blur sape nk ngajar ktorg add math..
Alih2 tgok CIKGU SHUBKI yg ajr kitorg add math..
Hahahaha...
Amik...
:D ..
Agak2 cm nk ngelak dr cikgu shubki dlm physics, alih2 dia ajr add math...
nk xnak.. ktorg redha je la....
mula2 klas ingat g, klas mmg sunyi sepi sbab suma anti gile ngan cikgu ni...
hahahaha...
tp lama2.. ckgu ni la yg pling kamcing ngan ktorg.. hahaha..
mana x nya.. ni suma stat bila ktorg yg dr klas sc 1 ngan sc 2 terpilih untok msok tuisyen al-bukhori...
one of the subject is add math..
so tenaga pengajar dia of course la cikgu shubki...
tiap2 ari khamis from 2.00 pm till 4.oopm..
yg best mula2 cikgu ni dia nk amik hati ktorg..
hahaha..
mula2 ingat lagi dia suka buat cita lawak..
tp ktorg x gelak..
mane nak gelaknya.. dia buat cita lwak tp dia x gelak, apa tah lagi senyum...
tapi suma tu berakhir bila member ak AZIZAH cita..
mase tu dia ngajar klas dia, sc 2...
hahaha..
azie cita kat ak...cikgu shubki wat lwk dlm kelas tp dia x gelak cume mulut tergulung2 than gelak..
yg diorg satu kelas dh gelak...
skali azie kate dia ckp kat cikgu lebih kurang cm ni la...
“ala cikgu kalu nk gelak tu gelak jela, x yah tahan-tahan”
Hahahahaha...
Lpas pada tu la dia cm slalu wat lwk especially kat azie..
Ade skali tu mase dlm kelas tuisyen bukhori...
Dlm kelas tu ak ngan azie dok sebelah2...
Mase ktorg tgah khusuk wat latihan dr buku..
Cikgu pelan2 dtg kat ktorg dua org..
dia bisik kat ktorg..
“Shaff, zizah..awk berdua ni kembar kewr??”
Hahahahahaha...
Berderai ketawa ak ngan azie...
Hahahahaha...
Mmg keras perut ak time tuh...
Ape da cikgu.....
Itu satu hal...
Satu hal lagi mase tu time ktorg tgah trial SPM subjek ADD MATH paper 2..
Mase tu kat dewan exam skolah kat blok D...
Ingat g.. ak tgah x bleh jwb soalan trigonometri..
Tp ak rase bkn ak sorg jewr yyg tgah blur..
Member2 ak pown same...
Cikgu shubki ni ronda2 la tgok kitorg... pastu dia pegi dpan n dia tgok kitorg suma..
Pastu cikgu amik kapur then tulih something kat papan hitam...
Yg ak ni ingat cikgu nk tulih formula ke apa kewr..
Bila cikgu abih ja tulih..
Satu dewan tahan gelak..
Nak taw cikgu tulih apa...
“TAK TERCAPAI AKALMU – ILLYANA”
Hahaha.. cikgu perli weyh...
Hahahahaha....
Cikgu2...
Mmg cikgu byk tolong kitorg smpai ktorg dpt buat yg terbaik la untok SPM...
Huhuhuhu...
Tu la dia cita nya..
Hahaha.. seriously..
I miss the old days..
:D...

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails